Hračky, které dávají dětem radost a baví je více než mobilní telefon

V dnešní rychlé době počítačů, mobilů a jiné elektroniky už předškolní děti ztrácejí jemnou motoriku. Aby ji opět získaly, je zapotřebí u dětí některé věci pozměnit. A ruku na srdce, jednoduché to zrovna nebude… Proto Vás zveme do světa fantazie a představivosti, který děti milují. Do světa, kde se zároveň učí a také čerpají energii z přírodního materiálu, ze kterého jsou naše hračky vyrobeny. 

Ale pěkně od začátku… 

 

Jsme chráněnou dílnou, která celá voní dřevem

Naši chráněnou dílnu, která celá voní dřevem, najdete ve Frýdlantu nad Ostravicí, v krásném podhůří Moravskoslezských Beskyd. Pracuje zde více než 80 handicapovaných lidí a díky jejich práci a společné radosti z ní zde vznikají hrací stěny, dřevěné stavebnice, kostky, puzzle, kostkoviště a další hračky, které děti spontánně vybízí ke hraní a zároveň u nich rozvíjí jemnou motoriku, vzájemnou koordinaci očí a rukou, kreativitu a logické myšlení.

„Dělat dětem radost a zároveň dát práci lidem, kteří by ji jinak jen těžce sháněli. To je přesně naše vize.“ řekl Petr Tomášek, majitel firmy T-WOOD s.r.o.

Nyní Vám ale chceme představit dvě nejoblíbenější hračky, které milují děti nejen v mnoha domácnostech, ale i ve školkách, družinách, dětských koutcích, kroužcích a učebnách pro prvňáčky. Ohromné množství zpětných vazeb, které máme, ukazují, že díky těmto hrám děti velmi rády odloží i svůj mobilní telefon.

1) DŘEVĚNÉ STAVEBNICE S VÍCE JAK 500 PRACOVNÍMI PLÁN­KY

Vzpomínáte na své dětství, kdy jste plní radosti stavěli z dřevěných kostek nejrůznější cesty, zdi, věže, domy nebo třeba hrady? A stejné je to i dnes, kdy stavění z dřevěných kostek nejrůznějších tvarů, velikostí a barev patří mezi velmi oblíbené hry u všech dětí.

Ty si tak nejen báječně vyhrají, ale už od útlého věku rozvíjí širokou škálu svých schopností a dovedností – poznávají vlastnosti jednotlivých kostek, rozvíjí své myšlení, prostorovou představivost a zlepšují si jemnou motoriku.

Stavění podle plánků zabaví společnou hrou děti i rodiče.

Nejen spontánní stavění, ale i řešení různých zadání podporuje zdravý vývoj každého dítěte. K tomu slouží stavění podle plánků, kdy děti porovnávají, přiřazují, počítají a umisťují kostky podle předlohy, což rozvíjí jejich předmatematickou gramotnost, soustředěnost, trpělivost a zároveň tak získávají představivost o tvarech a prostoru.

847-hracky-ktere-davaji-detem-radost-a-bavi-je-vice-nez-mobilni-telefon

Obr. 1 – Děti si kostky stavějí přímo na plánek.

848-hracky-ktere-davaji-detem-radost-a-bavi-je-vice-nez-mobilni-telefon

Obr. 2 – Děti si mohou vyzkoušet, zda jde stavbu převést i do prostoru.

Dřevěné kostky společně s tematickými plánky jsou ideálním spojením zábavy a učení, které navíc vytváří prostor pro spolupráci, komunikaci a přátelství nejen mezi dětmi samotnými, ale i pro vzájemné vztahy s rodiči…

Všechny dřevěné kostky jsou hladké a příjemné na dotek. Vybírat můžete z mnoha sad, kde kostky mají přírodní povrch (nejsou nijak lakované) ani barvené. Děti si tak na ně mohou malovat, kreslit nebo lepit obrázky. Můžete si ale také vybrat kostky barvené jemnými tóny barev, které jsou určené pro dětské hračky. Výběr je jen na Vás. :-)

2) HRACÍ STĚNA S DŘEVĚNÝMI DÍLKY SE SUCHÝM ZIPEM

Tady hrají hlavní roli dřevěné dílky, které jsou na jedné straně opatřeny suchým zipem. Díky němu je děti mohou upevnit na plstěnou plochu Hrací stěny. Procvičují si tak jemnou motoriku a vzájemnou koordinaci očí a rukou. Děti si zároveň do spontánního tvoření obrazů na ploše promítají své představy, příběhy a zážitky a rozvíjí si tím svou fantazii, estetické cítění a kreativitu. Mohou se také inspirovat plánky, které stejně jako u stavebnic rozvíjí předmatematickou gramotnost, soustředěnost, trpělivost a představivost o tvarech a prostoru.

849-hracky-ktere-davaji-detem-radost-a-bavi-je-vice-nez-mobilni-telefon

Obr. 3 – Děti podle plánku staví přímo na plochu Hrací stěny.

850-hracky-ktere-davaji-detem-radost-a-bavi-je-vice-nez-mobilni-telefon

Obr. 4 – Děti si na plánek vyskládají obrazec a ten postupně přenáší na Hrací stěnu.

Děti mohou do svých scenérií vdechnout život

Z dílků základních tvarů a velikostí mohou děti na Hrací stěně postavit auto, raketu, lidi, město, … cokoliv je napadne, nebo je k tomu inspirují plánky. Své příběhy také mohou doplnit dílky z Doplňkových sad o domácí zvířátka, zvířátka z lesa nebo ZOO, dále o dopravní prostředky nebo třeba dinosaury. Zároveň můžete své děti hravou formou vzdělávat – seznamovat je s číslicemi, abecedou, tvary, učit je poznávat zvířátka, ovoce, zeleninu atd.

Zvuk, který děti opravdu milují

Díky suchému zipu kvalitní dřevěné dílky na plstěné tabuli pevně drží a zároveň z ní jdou snadno odebrat. Zvuk, který při tom uslyšíte, připomíná mačkání nebo trhání papíru. A to mají děti opravdu rády.

Ať už se vaše domácnost rozroste o Dřevěnou stavebniciHrací stěnu nebo Doplňkové sady, svému dítěti tak vždy dopřejete opravdu výborné a přínosné didaktické pomůcky pro jeho celkový vývoj. Zároveň tím podpoříte zaměstnávání osob se zdravotním handicapem, za což Vám moc děkujeme.

nahled-845-hracky-ktere-davaji-detem-radost-a-bavi-je-vice-nez-mobilni-telefon nahled-846-hracky-ktere-davaji-detem-radost-a-bavi-je-vice-nez-mobilni-telefon